Novinky
08.08.2021
Tipy na přepočítávání receptů i využití surovin s končící expirací
Na našem blogu najdete dvě videa, kde Vám poradím, jak jednoduše přepočítávat recepty, když potřebujete jiné množství hotového produktu. Ve druhém vid... číst celé
23.06.2021
Tipy na zvládnutí horkých letních dní
Zajímá vás, jak nejlépe za pomoci DIY kosmetiky zvádnout horké letní dny? Shrnula jsem pro vás osvědčené tipy do videa. číst celé
09.02.2021
Tématická videa
Videa jsou skvělá k seznámení se s mnoha surovinami. V horním menu přibyla záložka Blog, kde budeme zveřejňovat videa k různým tématům nebo k suroviná... číst celé
Zobrazit všechny novinky

URUCUM pudr, 10g

INCI: Bixa orellana seed extract

URUCUM - Český název stromu je Orleáník barvířský. Jedná se stálezelený keř nebo nižší stromek, dorůstající výšky 2–5(–10) m, s hnědými, hustě žláznat... celý popis
Dostupnost
Není skladem
47,0 Kč
38,8 Kč
bez DPH
Momentálně není k dispozici
Číslo produktu:321
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

URUCUM - Český název stromu je Orleáník barvířský. Jedná se stálezelený keř nebo nižší stromek, dorůstající výšky 2–5(–10) m, s hnědými, hustě žláznatými větvemi, při poranění ronící žlutočervený latex. Zajímavá jsou semena této rostliny, která obsahují intenzivně červené, zdraví neškodné barvivo bixin, které je rozpustné v tucích, ale nerozpustné ve vodě. Má využití v potravinářství (původně se jím barvil i povrch bochníků sýru), přidává se i do mýdel. Olejovou suspenzi lze používat jako rtěnku. Má velmi vysoký obsah karotenoidu, proto je velmi vhodný zejména v letním období a k udržení opáleného vzhledu pokožky

Fyzikální vlastnosti a balení: jemný červený prášek balený v zip sáčku,

Skladování: v suchu, mimo dosah dětí, nevdechovat, vyhněte se kontaktu s očima

Dávkování : 1 - 10%, prášek jako takový je nerozpustný v oleji, nerozpustný ve vodě, používá se v disperzi,

Země původu: Indie

Vlastnosti:

  • připravuje pokožku na opalování
  • pomáhá udržet elasticitu pokožky
  • antioxidant - zamezuje předčasnému stárnutí pleti
  • poskytuje oranžovou barvu výsledným produktům
  • repelent

Využití - všechny typy produktů:

  • do produktů připravujících pokožku na slunění i po slunění
  • ke kolorování produktů - pokožka dostává jemný zlatavý nádech
  • prevence a léčba (částečná) strií

Tip pro využití

Pro zakomponování suroviny je nejlépe použít olejový macerát (zajistí rozpuštění barviva).

100 ml oleje například meruňkového

10 ml prášku (objemová míra!)

Vše vložíme do předem vydezinfokované vhodné nádoby, protřepeme a necháme několik dní macerovat. Následně přefiltrujeme přes kávový filtr a uskladníme, nejlépe v chladu a temnu.

Zboží zařazeno v kategoriích

ThePay – Platba24, MojePlatba, eKonto, mPeníze, MONETA, ČSOB, Fio Banka, Equa Bank, superCASH, Sberbank, QR platba, Bitcoin

 

 

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz