Cítíte, že vaše pleť a vlasy nezáří tak, jak byste si představovali? Máte pocit, jako-by byla vaše pleť zastřená? Na vině jsou odumřelé buňky, které tvoří "film" bránící lesku. Máme pro vás řešení v podobě v oleji rozpustných papáyových enzymů, které odumřelé kožní buňky jemně odstraní.
Vlastnosti:
- odstraňuje vnější vrstvy odumřelých kožních buněk - jemný exofoliant
- díky jemné, ale efektivní exofoliaci je vhodný jak pro pleť, tak vlasy
- zvyšuje lesk vlasů a prozařuje pokožku
Co s tím?
Použijte do všech pleťových a vlasových produktů s olejovou složkou. Přidejte ve fázi chladnutí (u míchání krémů) nebo jednoduše do hotového výrobku. Zkuste je přidat třeba do olejového pleťového séra :)
Fyzikální vlastnosti a skladování: čirá až slabě zakalená tekutina, žluté až jantarové barvy, rozpustná v oleji, skladujte do 10-25°C
Dávkování: 1-10 %
INCI (složení): Lactobacillus/Papaya Fruit Ferment Extract & Carica Papaya (Papaya) Seed Oil
Balení: PET lahvička, 30 ml
Původ: rostlinný
Z podkladů dodavatele:
Popularita přírodní péče pokožku o vlasy v průběhu let velmi vzrostla. Aryuvedické, "zelené" a veganské životní styly se dostávají stále do popředí a naturalisté často používají přísady jako například papáju k boji s problémy spojenými s problémovou pokožkou, pokožkou hlavy a vlasů samotných. Přírodní enzymy, které se nacházejí v ovoci, se používají v širokém spektru produktů určených pro péči o pokožku a vlasy. Enzymy v ovoci, stejně jako prakticky všechny ostatní organismy, jsou přirozenými katalyzátory (modifikují nebo zvyšují rychlost reakce aniž by byla spotřebována reakcí), které regulují přirozené pochody, jako je například dozrávání plodů a změna barvy listů rostlin. Většina enzymů jsou proteiny, které při denaturaci uvolňují funkční látky.
V osobní péči jsou ovocné enzymy používány jako bezpečný prostředek exfoliace. Exfoliace je důležitou částí režimu péče o pleť, který slouží k odstranění vnější vrstvy mrtvých kožních buněk, které zachycují jak bakterie, tak kožní maz. Papája ( Carica papaya ) obsahuje proteolytický enzym papain, který pomáhá jemně štěpit velké řetězce bílkovin, které se nahromadily na vlasech a pokožce hlavy. Ovocné enzymy, zejména proteolytické enzymy, slouží jako bezpečný prostředek k odstraňování těchto přozených "odpadních" produktů z vlasových vlasových vláken a pokožky.
Udržitelná výroba papayového enzymu je extrahována z nepoužité zbytkové ovocné buničiny spolu s intaktními chaperonovými bílkovinami, které pomáhají zvyšovat stabilitu a maximalizují skladovatelnost. Potom se macerované ovoce fermentuje spolu s Lactobacillus lactis, aby byla získána požadovaná fytochemikálie, která vykazuje lepší vlastnosti.